Úgy hozta a sors, hogy a végére élesedett a helyzet, és majdnem megtörtént a nagyobbik csoda. Azért mondom, hogy a nagyobbik, mert egy igazi csodát már véghez vittek a fehérek. Pontot szereztek, nem is egyet, hármat. Míg a franciák egyet, az olaszok kettőt, mi hármat. Emelt fővel szállhatnak repülőre a fiúk, és az otthoniak hősként fogják ünnepelni a csapatot.

És így van ez jól. 3 pont az pont arra jó, hogy megmutassa a futball iránti alázatot, de a továbbjutáshoz kevés. Volt helyzetünk a tegnapi mérkőzésen, pedig a paraguay-i csapat dominált. Kibontakozni nem tudtak teljesen, a védekezésünk ismét a helyén volt. Wood a végén eldönthette volna a meccset, de lesen is volt, meg nem is érte el a labdát. Elliott-on meglátszott az, hogy klubnélküli, és valljuk meg a kor is. Smeltz sem találta a góllövő cipőjét és Fallon elől is többször lehúzta Villar kapus a játékszert. Számomra tegnap Paston kapus volt a meccs embere.

Mindent egybevetve büszkék lehetnek a teljesítményükre, még akkor is, ha most nem sikerült semmilyen váratlant húzni a végére. Az esély megvolt, most nem tudtak élni vele. Viszont nem búcsúztak vereséggel, és ez hatalmas dolog.

A pontosság kedvéért nézzük a tegnapi csapatot:

Új-Zéland: 1-Mark PASTON , 3-Tony LOCHHEAD, 4-Winston REID, 5-Ivan VICELEICH, 6-Ryan NELSEN (csapatkapitány), 7-Simon ELLIOTT, 9-Shane SMELTZ, 10-Chris KILLEN (22-Jeremy BROCKIE 79. percben), 11-Leo BERTOS, 14-Rory FALLON (20-Chris WOOD 68. percben), 21, 19-Tommy SMITH.
Kispadon: 2-Ben SIGMUND, 8-Tim BROWN, 12-Glen MOSS, 13-Andy BARRON, 15-Michael MCGLINCHEY, 16-Aaron CLAPHAM, 17-David MULLIGAN, 18-Andrew BOYENS, -Jeremy CHRISTIE, 23-James BANNATYNE.
Edző: Ricki HERBERT

A hivatalos FIFA összefoglaló megtekinthető itt. A sportgézás pedig itt. Itt pedig Auckland-i szurkolókat láthattok, amint otthonról buzdítják a csapatot. Fotók a meccsről, ahogy az új-zélandiak látják.

Ez pedig egy másik összefoglaló.

Otthon már készülnek Wellingtonban az ünneplésre, de még nincs kitűzva a pontos időpont, több ok miatt sem. Az egyik az, hogy tél van, és nem kiszámítható az időjárás. A másik pedig, hogy Herbert edző sem egyből tér haza, és a játékosok sem mind egyből veszik hazafelé az irányt. Mindegy mikor, de parádé az lesz. Az otthoniak büszkék a csapatra, és arra, amit véghez vittek. És én, a blog szerzőinek egyharmada szintén az vagyok, hogy olyan csapatnak szurkoltam, akik méltónak bizonyultak erre. Természetesen az otthoni ünneplésről, a fogadtatásról, és további érdekességekről a jövőben is be fogok számolni nektek, a többiekkel egyetemben. Tisztelegjünk egy csajos-vicces hakával a srácok előtt.

És végül, egy új-zélandi karikatúra.

 

Szép volt Kiwik!

12 komment

Címkék: foci olaszország haka új zéland dél afrika játékosok elliot paraguay reid döntetlen vb2010 fallon smeltz allwhites all whites paston brockie

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr392108317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.06.25. 10:23:27

Nekem az Új-zélandi csapat bekerült a kedvencek közé. Alázat, játékszeretet, küzdőszellem - mind velük volt. Technikailag képzetlenebbek voltak, igen. De ki a fenét érdekel? Kitették mindenüket a pályára, azt játszották, amit tudnak, szívvel-lélekkel. Lelkesek voltak, hajtottak, kapartak a földön, ha kellett - és vigyorogva integettek minden meccs után kifelé. "Apa, anya, barátnők, aucklandiak, wellingtoniak, itt vagyunk, látjátok? Megint nem bírtak legyőzni minket!"
Én ezt a játékörömöt keresem egy világversenyen. Tőletek megkaptam. Eddig az egyik legszimpatikusabb csapat vagytok a VB-n. Köszönöm nektek.
Hajrá kiwik! egy nektek szurkolóval biztosan többen vagytok mától:)

maydayray 2010.06.25. 10:39:35

egy olyan országban, ahol gyakorlatilag csak rögbiztek évtizedeken át (sőt, most is az a fő sport), ilyen focicsapatot összerakni, szóval le a kalappal (nem említve ugye a kosárcsapatukat!!). szép volt All Whites!!

Zsiger 2010.06.25. 11:00:50

Mi a 60-as evekben voltunk nagyok. A Kivik most valtak naggya.

té-boy 2010.06.25. 11:13:16

Íme a jó példa kis hazánk focistái előtt. A Vészmadár által is említett küzdőszellem és alázat. Ez a lényeg. Lelkes amatőrök is tudnak a vb-címvédő olaszok előtt végezni a csoportban. Le a kalappal előttük.

kilgortrout 2010.06.25. 11:24:27

Ez a Preston srác hol véd? Igencak meggyőző volt mindvégig, szerintem áthozzák Európába (ha nem eleve itt játszik már).

közlekedő edény 2010.06.25. 11:52:26

Azért Pastonhoz hozzátartozik, hogy az első meccsen voltak bénácska megmozdulásai, de felvette a ritmust, és belejött. Éljen Új-Zéland!

korlat 2010.06.25. 12:33:38

szép volt! +1 fan:)

wally's · http://allwhites.blog.hu 2010.06.25. 12:40:33

@közlekedő edény: hát igen, az első meccsen félelmetes volt, utána szinte verhetetlen. Konkrétan csak a 11-est nem fogta meg. :)

marék lepke 2010.06.25. 13:30:17

@kilgortrout:
A wellingtoni klubban, legalábbis ezt mondta a riporter.

nagyhoho 2010.06.25. 14:47:11

Le a kalappal a srácok előtt! Ez foci volt a javából! Remélem egy-két játékos kap valami profi szerződést külföldön és akkor 4 év múlva meg lehet a továbbjutás a csoportból!
Sajnálom hogy kiestek, tényleg nagyon szimpatikusak és inkább láttam volna őket a következő körben, mint Ficóékat...

Player 1 2010.06.26. 10:23:17

Külön öröm volt, mikor a 93. percben vettek el 2 pontot a Felvidékiektől. :)
A digók csak 11-esből tudtak ellenük gólt szerezni, ellenben ők akcióból, és Paraguay, a csoport legjobbja sem tudta őket megverni.
süti beállítások módosítása