Vasárnap délután, a mérkőzés lefújása után nemcsak mi kerültünk extázis közeli állapotba, hanem az új-zélandi szurkolók a stadionban. Nincs ezen mit csodálkozni, döntetlent játszott egy alacsonyan jegyzett (futballnemzetnek nem nevezhető) ország a még aktuális világbajnokkal. Ilyen teljesítménnyel tovább sem juthatnak, hacsak meg nem verik a szlovák válogatottat. Akikkel szintén döntetlent nyomtunk. Nagy szó volt az is, mégis most vagyunk csak igazán boldogok, hiszen a zárófordulóban esélyesként lépünk pályára. Az is igaz, hogy a mostani erőviszonyok között a legerősebb csapattal játszunk. De erről majd később, hiszen most ki kell élveznünk a pillanatot.

Mondhatjuk persze, hogy les volt. Nem ez az első az idei vébén, amit megadtak. Ott van mindjárt a szlovákok ellenünk lőtt gólja. Akkor 3 pontos csapat lennénk, így kettő. Ez is bőven több, mint amit nekünk jósoltak. A csapat egységes és védekezésben nagyon jól teljesített, ez nem kérdés. A szurkolók szerint a játékosok történelmet írtak. Egyetértünk.

Az új-zélandi sajtó persze már számolgat. Persze, evés közben jön meg az étvágy. Kivédekeztünk 15 szögletet, 1 kivételével 23 lövést. Paston kapus zseniálisan védett és a többiekre sem lehet panasz. Persze vigyáznunk kell, most beságult Nelsen, Smith és Fallon, az előző harcban pedig Lochhead, és az első meccsen gólt szerző Reid a gólörömért.

De röviden csak annyit mondhatunk, nem hiába mentek Dél-Afrikába. Az akarat diadalát láttuk tegnap és legyünk büszkék rájuk. És köszönjük Cannavaro, megkaphatod a tiszteletbeli állampolgárságot. C'mon all whites!

13 komment · 1 trackback

Címkék: foci olaszország cannavaro új zéland döntetlen vb2010 allwhites all whites

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr982097112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melyik nyelven a legjobb a FIFA-dal? 2010.06.21. 09:04:20

K'naan dala a "Waving flag" a FIFA hivatalos VB dala lett miután pirosszínű kóláscég ezt választotta ki. Az eredeti szövegből kihúztak néhány komorabb sort a biztonság kedvéért, s ezután elindult útjára a dal. Mostanra már több kétnyelvű és e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2010.06.21. 09:37:27

túlzásokba azért ne essünk.
Kihasználták, hogy a történelem leggyengébb olasz válogatottjával kerültek szembe, és ehhez képest:
23-3 a kapura lövés,
15-0 a szögletek aránya
11-25 a szabálytalanságok aránya
(Az első oszlop az olaszoké).
Gátlástalan antifocival ölték a meccset.

yafet 2010.06.21. 09:42:07

A lesipuskásokból álló olasz csapatot lesgóllal verni!!! Ez igen :) A sor igazságot tett. Inzaghi dühöng otthon.

@Nűnű: Olaszország valahogy mindig antifocistákkal kerül össze? Bezzeg amikor ők bekkelnek meg alibizni az szebb mint bármelyik szambafoci!

reccs 2010.06.21. 09:44:50

@Nűnű: Nem kjövetem nagyon ezt a foci izét, már nem gólra játsszák? Csak mert akciógólt konkrétan egyet se lőttek az olaszok, még lesgólt se.

iBKV 2010.06.21. 09:49:48

@Nűnű: Barátom Te hülye vagy.. Pont az olaszok seggét nyalva mondod azt, hogy gátlástalan antifoci? Tipikusan ők azok, akik ölik a játékot... Szurkoljunk egy csapatnak, de ne legyünk már vakok emberek!

Igenis respect NZ, mert ez az x sokkal többet jelentett annak az országnak, mint az olaszoknak a VB arany!

wally's · http://allwhites.blog.hu 2010.06.21. 09:55:15

@Nűnű: Túlzásokba nem estem, pontosan ezt írtam le. És nyertek az amatőrök, a túlfizetett pizzazabálók, pedig égnek, mint a rongy. :)

Waldorf Rolandó 2010.06.21. 10:01:16

@Nűnű: te ebbe bele fogsz betegedni, hál'istennek, ha már ennyire nem veszi a radarod, miről is van jelen esetben szó

sTormy 2010.06.21. 10:15:30

Szerintem mivel a Smeltz gyereknek bőven a háta mögé ment volna az a fejes, ha a Védelem Aranylabdás Oszlopa nem ér hozzá, teljesen simán értelmezhető ellenféltől kapott labdának. Ezt olasz-(és ezen belül is Juventus-)szurkolóként mondom.

FlyingKiwi 2010.06.21. 10:42:56

@Nűnű: Lehet, hogy van némi túlzás a cikkben (én személy szerint nem várok továbbjutást), "a gátlástalan antifoci" kifejezés elég erős. Mi mással lehetett volna esélyük? ÉS ahogy Wood beesernyőzte Cannavarot a végén, az minden volt, csak nem antifoci.
@sTormy: Les (és szabálytalanság)abban a pillanatban volt, amikor megcsúszott egy kiwi hajszálon a labda. Hogy utána ki ér hozzá, az mindegy. Elismerjük, hogy lesgól volt, de ennyi járt nekünk.

Lasombra 2010.06.21. 11:02:16

én az olasz csapatnak drukkolok kb a 86-os vébé óta. (előtte sem drukkoltam másnak, csak az oviban nem adták a meccseket :D)

de el kell ismerni, hogy amilyen ótvarul játszottak az azzurrik, olyan szép teljesítmény ez Új-Zélandtól.
még akkor is, ha:
- lesgól volt (senki nem vette volna észre)
- ha Cannavaro rossz mezt vett fel. fehéret kellett volna.
- ha nemcsak 11 bekkel, de kissé durván is nyomtátok (csak ilyen focival volt sansz, ezt be kell látni, plusz tényleg más a stílus ott lent délen.)

lehet, hogy kevesebb volt nálatok a foci, de ezerszer több volt az akarás és a tűz. gratula.
verjétek meg Paraguayt, mi úgyis megverjük a tótokat (lekopogom), és mindkettő csapat megy tovább. :)

Jacko__ 2010.06.22. 00:19:48

En nem ertek sokat a focihoz, de ugy tudom, hogy minden meccsen az a lenyeg, hogy az ellenfel jatekat olje a csapat, a sajatjat pedig jatssza.

Aki meg allandoan a foldon hempereg, abba meg jol bele kell(ene) rugni, hogy legyen ra oka is. Ez az egyetlen dolog, ahol az All Whites az altalam elvartnal gyengebben teljesitett...
süti beállítások módosítása