Sajátos szempontok alapján jósolunk a mai meccsre, amikor is Új-Zéland hősei az olasz vénasszonyokkal csapnak össze egy kétes kimenetelű kitudjobbanvédekezni mérkőzésen. Olaszország bízik Gilardinoban. Új-Zéland is. Tovább után négy pontos összehasonlító elemzés, szigorúan futballszakmai szempontok alapján.

Élő twitteres közvetítés itt.

1. A csizma jelenség
Mint régóta tudjuk, Olaszország államformája csizma, ugyanúgy, mint Új-Zélandé:

De amíg Új-Zéland egy kissé viseltes, de nagyon elegáns 38-as Givenchy cowboy (bal oldalon), addig Olaszország egy 37-es Duccio del Duca magassarkú bőr:


Szerintünk: Új-Zéland-Olaszország 1:0

2. Catenaccio 2.0
Mindkét válogatott az egy kapus, egy hátvéd, egy csatár, 8 jómunkásember szisztémára épül, mégha az olaszok néha több elismert játékost is pályára tudnak pakolni.

Ezen a vébén Olaszország a Buffon-Cannavaro2010-Gilardino hármassal próbálkozik, ami lássuk be csak kapusposzton hasonlít a négy évvel ezelőtti Buffon-Cannavaro2006-Totti felhozatalhoz. Ráadásul Buffon kiesésével gyengül a tengely.
Új-Zélandnál a Paston-Nelsen-Smeltz hármasnak kéne húznia a csapatot, de Paston formáját látva lehetnek még bajok.

Szerintünk: Új-Zéland – Olaszország 1:1

3. Nagycsapatok-kiscsapatok

Olaszország az első fordulóban leginkább az angol-francia vonalba tartozott, ha most is tartja ezt, akkor csak a kiwiken múlik mit hoznak ki a meccsből. Az AllWhites az első körben a Nigéria-Algéria vonalhoz hasonlított leginkább, most is legfeljebb egy X-ben bízhat.

Szerintünk: Új-Zéland-Olaszország 0:1

4. Öregek-Újak
Új-Zélandnál a Nelsen-Vicelich-Elliot háromszög fémjelezte tapasztalt játékosok hozták a tőlük várt higgadt, okos játékot, kevés hibával. A fiatalok (vagy inkább a válogatottban újak) pedig bőven megállták a helyüket, Winston Reid gólja és bravúros mentései, Bertos lendületes játéka értékes volt.

Az olaszoknál ezzel szemben az öregek betliztek: Buffon nem tehet róla, hogy megsérült, de Cannavaro évek óta szar formáját hozta magával, Zambrotta átlagos, Gilardino meg egy nagy nulla. Az újak viszont jó benyomást keltettek: Cruscito oldalán nem nagyon volt gond, Pepe meg az egész csapat legüdébb színfoltja volt.

Szerintünk: Új-Zéland – Olaszország 2:1

Összességében
Kevés gólos, küzdelmes meccset várunk (aki ennél nagyobb közhelyet tud mondani, jelentkezzen edzőnek bármely magyar NB1-es csaptnál). Ha az olaszok nagy lendülettel és Gilardino szintjét meghaladó befejezésekkel (értsd: góllal) kezdenek, akkor nincs sok esélyünk. Egy angolos-franciás szenvedés azonban pontokba kerülhet az olaszoknak.

Új-Zéland – Olaszország eszerint 4:3, reálisan 0:2, kiwi-optimistán 1:1

 

10 komment

Címkék: olaszország cannavaro gilardino csizma kiwi új zéland buffon smeltz nelsen paston

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr122095161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stars7726 2010.06.20. 14:07:54

mindent bele verjétek el a digókat.

korlat 2010.06.20. 15:35:16

simán kiszopnak az olaszok, semmi ok a pánikra!

pappito · http://pappito.com 2010.06.20. 15:43:29

Példamutató hozzállás!

Nagyon remélem, hogy a kiwik elkenik az olaszok száját, ráadásul most bíznak is magukban és egy egész ország drukkol nekik vadul. Egy focitlan ország!

Go All Whites!

Tutto 2010.06.20. 16:50:59

Úgy látszik, barátaitok a rögbi csapattal jöttek el a foci vb-re, mert focizni nem tudnak, de lökni és könyökölni igen.

pappito · http://pappito.com 2010.06.20. 16:57:56

@Tutto: az olaszok meg a hétéves lányaikat küldték a pályára, mind hempereg meg siránkozik, gólt meg csak 4 méterről, egy kapus ellen tudnak rúgni.

Ha a rögbisek jönnének, az olaszok már a hetedik percben az intenzíven lettek volna :)

pappito · http://pappito.com 2010.06.20. 17:55:12

gratulálunk a játékosoknak!

Tutto 2010.06.20. 20:17:27

Ők legalább valaha tudtak focizni is, nem csak könyékkel hanem lábbal is... tudod az a 4 világbajnoki cím elárul valamit.

FlyingKiwi 2010.06.20. 20:31:22

@Tutto: Mi magyarok lennénk a legboldogabbak, ha a múltból meg lehetne élni. Meg talán Cannavaro. Egyébként értem én, hogy most egy kicsit fáj az olaszoknak, de két vigaszom lenne nektek: 1. Új-Zéland olaszos focit játszik, csak nem akkora arccal. 2. Még mindig lehettek világbajnokok.

Kövi 2010.06.21. 02:49:35

Asszem ide gyakrabban visszanézek! :D

wally's · http://allwhites.blog.hu 2010.06.21. 14:31:30

Sokszor elmondtam már, hogy azért jó Új-Zélandnak szurkolni, mert nincs elvárás. Azt már rég túlszárnyalták. A durvaságról meg annyit, hogy ki látta a brazil-elefánt meccset? Az mi volt? :)
süti beállítások módosítása