"A mai Szlovákia területét magyar történelmi-földrajzi és kulturális vonatkozásban a Felvidék fogalma alatt szokás tárgyalni." Ezt a wikipedián olvashatjuk első VB ellenfelünkről. No de mit érdemes még tudni róluk? Lássuk.

Szlovák válogatottról 1993. óta beszélhetünk, mivel az ország is ilyen fiatal. Mi akkor már tizenegyévs vébé-tapasztalattal rendelkezdtünk. Most másodszor nekirugaszkodva már nem az első vébé, jujj, de izgi hangulatában leszünk, szemben ellenfelünkkel.

Október 14-én Lengyelországban harcolták ki a részvételt. A lengyel télben 87 percet vacogva védkeztek, miután hatalmas mákkal Gancarczyk öngóljával vezetést szereztek, a végül csoportötödik riválissal szemben. Olyan országokat utasítottak maguk mögé még, mint San Marino vagy a pótseljtezőn kijutó Szlovénia. Elsősorban a lazio-s Hamsiktól, illetve a liverpooli Skrtel-től várják a csodát. Mi pedig igykszünk tenni róla, hogy a csoda elmaradjon. A keret jelentős része amúgy idegenlégiós, ám inkább csak a kispadok kényelméről, mint az európai topfociról tudnának beszámolni.


Hamsik azt hiszi, ő a szupermen, pedig nem is!

Weiss mester a 4-4-2-es hadrendet preferálja. Támadó hadrendjük ettől kissé eltér, ám ezt nem sűrűn alkalmazzák. Ellenünk azonban előfordulhat, hogy kissé eltérő hadrendben kezdenek, ekkor a két szélső középpályás esetleg feljebb tolódik és egy 4-2-3-1 felállás alakul. Sokat segíthet ellenük, ha nem vétünk öngólt, mert ez lehet a szlovák nemzeti (van ilyen?) 11 legerősebb fegyvere, Lengyelország után, a Costa Rica elleni felkszülési meccsen is erre építették a taktikájukat.

7 komment

Címkék: szlovákia új zéland vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr522081218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még_mit_nem! 2010.06.14. 19:17:55

Szana-széjjel tépjük őket! Go AllWhites! GO! \o/ <3 :D

2002 2010.06.14. 20:01:16

-- Olyan országokat utasítottak maguk mögé még, mint San Marino vagy a pótseljtezőn kijutó Szlovénia --

Srácok srácok, nem figyeltetek földrajz órán? Hiszen volt ott még Csehország és Lengyelország is :D

Csak ne legyen számotokra sírás a vége :D

wally's · http://allwhites.blog.hu 2010.06.14. 20:06:08

@2002: nekünk belefér, ezt már sok sok posztban megírtuk. Nekik drukkolunk, ha kikapnak akkor nekünk ők a vébé! :)
Braziloknak mégse szurkolhatok, arra ott vannak a csajok. :D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.06.14. 23:15:13

"Szlovák válogatottról 1993. óta beszélhetünk, mivel az ország is ilyen fiatal. Mi akkor már tizenegyévs vébé-tapasztalattal rendelkezdtünk. Most másodszor nekirugaszkodva már nem az első vébé, jujj, de izgi hangulatában leszünk, szemben ellenfelünkkel."

Ejnye, fekete pont! Nem olvassátok a dotoho.blog.hu szlovákblogot? Több posztban mutattuk be a szlovák foci történelmét, amely nem 1993-ban kezdődött. Tessék utánaolvasni!

Maisie MacKenzie 2010.06.15. 07:48:40

Északi szomszédaink lenyomják Antarktisz északi szomszédját, mint a bélyeget.

hu.wikipedia.org/wiki/Antarktisz

Nem magyar, aki Saláta Kornélék ellen szurkol!

www.delmagyar.hu/sport/salata_kornel_magyarkent_a_labdarugo_vb-n/2146099/

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2010.06.15. 09:54:50

@2002: az, hogy ezt a két országot említettem, nem zárja ki a többit

@Csehszlovák Kém: még így is nagylelkűek voltunk, az a cseh, aki beszél magyarul, az a szlovák. természetesen olvasunk szlovák blogot, szeressük a sci-fit!
süti beállítások módosítása