10 ok, amiért optimisták vagyunk:

1. Szlovákia még éretlen

Bízhatunk benne, hogy mint fiatal államnak, Szlovákiának a ficoja focija még nem kiforrott. Ők azok, akik még nálunk is kevesebbet szerepeltek nagy világversenyen: nekünk ez már a második, nekik csak az első vébéjük. Ha pontokat akarunk szerezni ezen a vébén, Szlovákia ellen lesz erre a legjobb esélyünk. És valószínűleg azon a meccsen néhány millióval több szurkolónk lesz. (Az megvan, hogy Mr. Fico árpádsávosban nyomja?)


2. Olaszország: fiatalság bolondság

Marcello Lippi a hagyományokra (ld. öregekre) építette csapatát. Először a pokrócdurva paraguayiakkal játsznak Fokvárosban, innen visszamászni a magaslatra nem nyugdíjasoknak való kirándulás. Tavaly ugyanitt 3-at rúgtunk nekik, és annyit még Fidzsinek sem szoktunk... (A képen balról jobbra: Cannavaro, Zambrotta, Pirlo, Gattuso)

3. Paraguay támadójátéka akadozik

Paraguay két legjobb támadója jelentős gondokkal küzd: szegény Cabanas örül, hogy egyáltalán életben maradt miután egy bárban fejbelőtték, Santa ("Sánta") Cruz pedig térdsérüléséből épülget felfele.
Ettől függetlenül Paraguaynak már-már szokása, hogy bejut a nyolcaddöntőbe, de a Cruzzal sokáig egy csapatban szerplő Ryan Nelsen tudja, hogyan állítsuk meg az Albiroja-t.

4. Nelsen parancsnok

"Captain Fantastic" a tökéletes megoldás egy harcos, brusztolós csapat fővezéri posztjára: a Premier League-ben edződő rutinos középhátvéd ravasz, mint egy kea papagáj és erős mint egy jegesmedve. Erőteljes személyiségével magával ragadja csapatát, amely soha nem adja fel. A háromtagú védelem az ő képességeire épül, szerintünk még a Sebők Vili - Hrutka Rudi páros sem volt soha olyan jó, mint a kapitány.

5. Shane Smeltz beindult (?)

A "kiwi hatlövetű" statisztikái elképesztőek. Utolsó három klubszezonjában 65 meccsen 40 gól, a válogatottban eddig 30 meccsen 16.
A 3-4-3-as rendszerben eddig nem nagyon ment neki, de 2009 szeptembere után május végén ismét megtalálta a góllövő csukát: a szerbeket az ő góljával végeztük ki. Ha végre tényleg beindul, Cannavaro és pajtásai felköthetik a D&G alsógatyát.

6. Légiósok az erődben

Az eddig is az All Whites valaha volt legerősebbjének mondott védelem tovább erősödött a két honosított beépítésével.
Winston Reid (a Dán) és Tommy Smith nemcsak képes volt felvenni a ritmust az összeszokott és többször bizonyított védekező alakzatban, hanem higgadtságukkal ki is tűntek onnan. Reid gyilkos gólpassza a szerbek ellen a csapatnál eddig hiányzó hidegvérűségről árulkodik.

7. Biztató forma

A kiwik idei játéka meglepően biztató. Bár a szerbek elleni győzelem mellé 3 vereség csúszott be, a játék alig emlékeztet a Bahrein elleni, 1920-as éveket idéző "rúgd és fuss" játékra. Jelentős a javulás a labdabirtoklásban; úgy pedig könnyebb Smeltzet és Fallont megjátszani, ha nálunk is van a labda.

8. Körülmények

Új-Zéland nem a kifinomult játékáról, nem a technikai csillogásról híres. A csapat jó munkásemberekből áll, akik utolsó lehelletükig védik területüket.
Két külső körülmény is a kiwik malmára hajtja a vizet: a dél-farikai magaslati levegő az új-zélandihoz hasonló klímát teremt, ami nem fog ízleni azoknak, akik nincsenek hozzászokva. A másik a labda, amelyet a technikásabb csapatok hetek óta fikáznak. Szerintünk gömbölyű...

9. A 3-4-3-as felállás

Ricki Herbert a Bahrein elleni párharca merészet húzott: 3 védővel és 3 csatárral küldte fel fiait a csatatérre. A húzás bevált és vébé részvételt ért, azóta pedig a játék is egyre javuló tendenciát mutat. A három csatár, megtámogatva Leo Bartos támadó szellemű középpályás-játékával ígéretes. Szakértőink viszont aggódnak a kissé szűkebb védővonal hatékonyságától. Nelsen papa megoldja...

10. Alacsony elvárások

Új-Zélandon a sikert nem a focistáktól várják, így nincs nyomás a játékosokon. Ha a rögbisek egy vébéről nem aranyéremmel jönnek haza, általános a felháborodás. Az All Whites-tól a pontszerzés is bravúr, ha nyernek egy meccset, büszkén térhetnek haza.

via

12 komment

Címkék: szlovákia olaszország fico új zéland labda paraguay reid lippi smeltz allwhites nelsen 3 4 3

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr802058797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.Líviusz 2010.06.10. 11:14:11

"ravasz, mint egy kea papagáj"-ezen behaltam:D

dynand 2010.06.10. 13:26:57

Egész jó ez a kép az olaszokról, főleg Gattuso mutat jól :D

tokyo99 2010.06.10. 14:00:16

Sziasztok!
"ALL Whites" futball mezt szeretnék venni, de nem találtam 2010-est Magyarországon, tudnátok segíteni, hogy hol találok esetleg?

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.10. 14:22:51

De ott van Barrios, akinek elég jó éve volt Dortmundban (3. hely a mesterlövészek között), Valdez, akivel együtt játszottak BVB-ben egész idényben, Cardozo, aki a Benficát repítette a bajnoki címig és Cruz aki fél lábbal is a hátán viszi a csapatot:) Ez csak 4 elég jó csatár...

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.10. 14:23:27

mondjuk egy Új-Zéland, Paraguay továbbjutás vicces lenne:D

FlyingKiwi 2010.06.10. 14:38:57

@tokyo99: Dolgozunk az ügyön, de eddig semmi biztató.
@pyrogate: Ez eddig tényleg 4 csatár. De (és ezt most nem elfogult AllWhites szurkolóként, hanem Várhidi Pétert meghazudtoló zseniális szakértőként mondom) nem egy valódi minőségi garnitúra. Az, hogy Sánta és Cabanas "nincs csúcsformában", egyértelműen csökkenti a paraguayi esélyeket.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.10. 14:41:40

A mi csapatunk nem 1-1 emberre épül. Barrios lesz a meglepetésember, figyeld meg. 2 hét alatt 3 meccsen 3 gólt lőtt. Cardozo se béna, Santa Cruz meg görögök ellen 2x is hülyét csinált a védelemből, ebből lett mindkét gólunk. Új-Zéland ellen fél lábbal is kettőt vág:)

Maisie MacKenzie 2010.06.10. 16:21:17

"Szlovákia ellen lesz erre a legjobb esélyünk. És valószínűleg azon a meccsen néhány millióval több szurkolónk lesz."

Ez a szám hogy jött ki?

Új Zéland lakóinak száma 4 141 766 fő, Szlovákiáé meg 5 411 062.

Igaz, Szlovákiában 85% szlovák, Új Zélandon meg 15% maori. (Az ország neve maoriul: AOTEAROA)

Amúgy elég vicces az Új Zéland címere:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b9/Coat_of_Arms_of_New_Zealand.svg/619px-Coat_of_Arms_of_New_Zealand.svg.png

FlyingKiwi 2010.06.10. 16:27:34

@Maisie MacKenzie: Khm. Plusz tízmilliónak X százaléka, de ebbe most ne menjünk bele.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.06.10. 22:51:54

@Maisie MacKenzie:
Hahh, klasszisokkal jobb, mint Észak-Korea címere :)

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Coat_of_Arms_of_North_Korea.svg

meg egyébként is ki a franc szurkolna mostanában Magyarországon Szlovákiának? Szóval lazán kijön az a pár millió :)

tokyo99 2010.06.11. 09:44:10

@FlyingKiwi
Értem. Én a csoportmeccsekig gondoltam beszerezni, mert utána már nincs értelme:)

herrbakos 2010.06.11. 11:26:02

Tetszik ez a felsorolás, másban nem is bízhatunk ;-)
Majd megmutatjuk a csoportkörben, hogy a kiwi is tud szárnyalni!
süti beállítások módosítása