Nem a Kiwik stílusa a matekozás. Kimennek a pályára és a maguk rendkívül tehetséges módján eltöltenek kilencven (plusz egynéhány) percet. Azért most mégis megnézhetjük, hányadán is állunk.

Mielőtt belekezdenénk a nagy esélylatolgatásba, azt mindenképpen szögezzük le, hogy mi a magunk módján már világbajnokok vagyunk. Másfél hete még fabatkát sem pazarolt volna senki arra, hogy a továbbjutásunkra fogadjon. Akkoriban ezért 11-szeres pénzt adtak, míg a digók továbbjutása mindössze 1,05-ös szorzóval játszott. Ha viszont valaki ma tenné meg a továbbjutásunkat, akkor már csak hatszoros pénzt kap érte.

Mielőtt a konkrét lehetőségekre rátérnénk, egy pillanatig időzzünk el azon, érdemes-e egyáltalán több lehetőségrő beszélni. A felvidéki blog megírta, hogy úgyis le van vajazva a szlovák meccs. Umberto Bossi olasz politikus szerint legalábbis már eldöntetett a kérdés. Lássuk be, nincs is ebben semmi meglepő. Hiszen az olaszoknál az a ritka, ha egy meccset a játékosok a pályán döntenek el (lásd még Juventus kizárása, bundabotrány...).

No, de szerencsére a mi sorsunk a saját kezünkben van. Igaz, messze erőn felül teljesítettünk idáig is, de evés közben jön meg az étvágy. Hogy továbbjussunk nem kell mást tenni, mint nyerni. Igaz, ez szinte bármelyik csapatra igaz a négyesből. Szlovákia a kakukktojás. Ugyanis, ha Új-Zéland és Szlovákia is három ponttal lesz ma gazdagabb, akkor Paraguay még végezhet előbb az európaiaknál gólaránnyal. Tehát szinte minden párosítás előfordulhat, mint továbbjutó. A hat lehetőségből egyedül az a bizonyos, hogy a két európai együtt nem mehet a tizenhatba.

A Kiwik tehát továbbjutnak, ha:

  • nyernek,
  • döntetlent játszanak (mint eddig mindkét alkalommal), a másik meccs is döntetlen, de azon kevesebb gól születik,
  • döntetlent játszanak, ugyanolyan arányban, mint Olaszország, de a sorsolásnál a Kiwik kezét fogja fortuna.

Megvallom őszintén az utóbbi megoldásnál nagyon szívesen megnéznék néhány olasz arcot. Szórakoztató befejezés lenne!

9 komment

Címkék: szlovákia olaszország esélyek új zéland bunda paraguay vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr532105710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korlat 2010.06.24. 10:32:39

egész sok sansz van továbbmenni. mindent bele!

nagyhoho 2010.06.24. 12:12:26

Jóslat: a három csatárral és zéró védelemmel, Matterazzi nélkül felálló olaszok dög unalmas ide-oda rohangálós meccsen 10-10-es döntetlent érnek el a szlovákokkal, Új Zéland megveri Paraguayt 1-0-ra és a Squadra Azzurri repülhet haza.

kilgortrout 2010.06.24. 12:40:32

Hajrá kiwik!!!!!
Nem vagyok ellendrukker típus, kivéve az olaszokat. Istenem, de örülnék, ha egyszer végre nem jutnának tovább 3 ponttal és két lőtt góllal!
Aztán este a dán fiainkért szurkolhatok. Nehéz lesz a mai napot infarktus nélkül megúszni!

kilgortrout 2010.06.24. 12:43:06

@nagyhoho: reálisan elég lenne az olaszok impotens játékával a 0:0, NZL meg hozza a szokásos 1:1-et. Csak azért tekinthető irreálisnak e tétel, mert jajistenem, akkor kiesnének a digók! Ki bizony!

nagyhoho 2010.06.24. 13:07:35

@kilgortrout: Ki bizony! Húzzanak is haza, nem hozták ki Matterazzit!
Hehe előttem van a kép, ahogy Johannesburgban a csigazabálók a macskaevőkkel ugyanarra a gépre várnak (ami Európa helyett Wellington felé, a föld legtávolabbi pontja felé tart), aztán beugrik egy brazil focireklám, amikor Ronaldoék a reptéren kergetik a bőröst.

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2010.06.24. 13:38:29

@nagyhoho: ezek az olaszok augusztusig sem rúgnak 10-et! :)

@kilgortrout: azért valahogy bírd ki!

kk_kk 2010.06.24. 14:29:15

Álmodtam egy világot magamnak...

nagyhoho 2010.06.24. 18:06:50

ügyes, szimpatikus ez a csapat, tetszik!

@csavarhuzo77: rekord! 2 gólt rugtak az olaszok, így is kiestek :muhaha:

Na 3 csapat repül wellingtonba. a francia, az olasz és a hazaiak, bár lehet hogy pár fehéret importálnak európába, pár másikat meg deportálnak szibériába :muhaha: :muhaha:

wally's · http://allwhites.blog.hu 2010.06.24. 20:13:20

Hazamegyünk, hazamegyünk. De a franciákkal és az olaszokkal ellentétben szobrot emelnek nekünk. Jó kis csapat ez, harcias tinivel (Wood), klubnélküli öreg rókával (Eliott) és egy fantasztikus kapussal (Paston). A többieknek sincs semmi szégyellnivalójuk, emelt fővel szállhatnak le a repülőről. Nem kell bújkálniuk (francia módra).
süti beállítások módosítása