Egyet már mindenki játszott. Több kevesebb sikerrel vették a  csapatok az első kőrt. A Kiwik már most túlteljesítettték a legutóbbi szereplésüket, és egyben a szakértők elvárásait is. Ha pedig még az asszisztens is jobb erőállapotban van, akkor akár a csoportot is vezethetnénk. Rövid áttekintés a vébén történtekről.

 

Ami minden sportszakmai kérdésnél is többször hangzik fel, az a vuvuzela hangja. Az általában 'B' hangolású hangszer (?) miinden tévés, szurkoló és játékos szerint  minden bajok okozója. Kétségtelen tény, hoy 127 decibeles hangjával hangosabb a jtékvezetői sípnál is, de a napokban a google-ben a legkeresetteb kifejezések között található a  "vuvuzela vásárlás". (Ami még nagyon érdekes, hogy a vuvuzela bantu neve: lepatata. De akkor vajon a vuvuzela milyen nyelven van?) És a hírek szerint a helyszínen is jobban fogy, mint a meleg tea. Ami pedig elkél, mert hiideg van. Jönnek a fagyok, meg a hó. Ez mindenesere elég szokatlan nekünk európaiaknak egy vébén.

És, ha egy csapat nem a vuvuzela lepatata miatt kap ki, akkor csak a Jabulani lehet a hibás. Az mtv-n már a reggeliben is tudósember fejtette ki a véleményét arról, hogy mféle vizsgálatok alapján mennyire baromság bármit is a lasztira fogni. Állíítólag csak a festés miatt tűnik úgy, mint egy cefréből szökött muslinca. Azt gondolom, Green kapus más véleménnyel van erről a kérdésről.

Mindenesetre a csapatok nem rugdossák tucatjával a gólokat, bármennyire is könnyűnek tűnik ilyen lasztival. Az A csoport négy tagja az  egy meccs-egy döntetlen eredményt hozza. Míg Dél-Afrika és Mexikó egy-egy gólt  azért lőtt, a Francia Uru "derby" egy rém gyenge 0-0 lett. Ezek a franciák se lesznek világbajnokok. De ők meg is mondták, hogy a műanyag trombita minden bajok oka!

A B csoportban egy forduló után nem az esélyes Argentína vezet hanem roppant erős Dél-Korea. De a két győztes csapat össze is csap a második kanyarban, így akár egy biztos továbbjutó is lehet.

A C négyesbe is jutott esélyes, név szerint Anglia, de - mint már említettem - Green kapus tett róla, hogy nőjenek az angol oddsok a fogadóirodáknál. Személyes vééleményem szerint nehéz a labdára fogni az üggyeltenkedését. Ezt a csopoortot így a lebénább mezű szlovénok vezetik, akik egy rettenetes meccsen verték Algériát. Szintén potyával. Ráadásul Algéria színeiben nem csak Sausi portás volt ügyetlen, hanem Gezzal is elég idétlenül viselkedett, hogy kiállítsák.

Az egyetlen tisztességes győzelmet Németország aratta Auztrália felett. Kellett a 4-0-hoz a Socceroos imppotens játéka is rendesen. A D csoportban a szerb edzők csatáját a Ghánai nyerte, így az U20-as világbajnok sem áll rossszul.

Az E négyesben számomra nem sok meglepetés történt. Hollandia legyőzte Dániát. Talán a meglepetés, hogy nem tömték ki a legósok hálóját. Japán pedig felülmúlta Kamerunt, de ebben sem látszik nagy meglepetés, egyikük sem világbajnoki esélyes.

Számunkra az F csoport a legfontosabb. Az olaszok kezdtek Paraguay ellen. Megmondtuk előre, hogy a világbajnok álmosan fog kezdeni, és bár döntetlenre végeztek, szavuk nem lehetett volna, ha most pont nélkül állnak. Az albirroja kapusa greeni mellényúlást mutatott be, ezzel sikeresen egálra hozta a meccset. Szlovákia bár nagyon meg akart verni minket nem tudott. Tulajdonképpen semmivl sem volt jobb nálunk. Sőt! Egyetlen góljukat is lesről szerezték. Persze sosem derül ki, mi lett volna, ha nem adják meg... Mi azt hoztuk, amiért jöttünk. Pontot és gólt szereztünk. A csoportban még bármi, és bármink az llenkezője előfordulhat.

A G jelű halálcsoport első köre után sem adták át a kupát senkinek. Brazília ugyan legyőzte a komcsi koreát, de a kettő egy nem valami acélos eredmény, a másik kettő ellen ez kevés is lehet még. A másik kettő pedig Portugália és Elefántcsontpart. Ők nem bírtak egymással, így valamelyikük könnyen mehet a levesbe, ha nem győzi le a szambafocistákat.

Végére maradt a H csoport. Itt két egészen fogyasztható meccset hozott az első forduló. Chile bedarálta Hondurast és hatalmas meglepetésre Svájc megtréfálta Spanyolországot. Bár nem szorították be a hispánokat a kapujuk elé. Mindenesetre most már akár a spanyoloknak is van izgulni valójuk, mert igencsak győzelmi kényszer alatt játszák a következő két meccsüket.

Érdekes volt még Egri Viktor álmos hangja, melyen néha egészen élvezhető poénokat enged el. Sajnos ez kollégájáról kevésbé mondható el.  Ő inkább a burkolt (?) szurkolást szokta választani, helyenként némi vegyítve azzal, hogy nem fltétlenül veszi észre a pályán zajló eseményeket.

 

2 komment

Címkék: első forduló vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr392086707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korlat 2010.06.17. 12:01:38

mindenki osztja a kommentátorokat, nem értem, nekem most kivételesen tetszenek. bár azt hozzáteszem, hogy én kb palikon nőttem fel, annál meg aztán minden jobb:)))
nekem a holland-dán nem volt annyira egyértelmű azért... a dinamitok még robbanak a vb-n szerintem. főleg ha bendtner lesz szíves teljesen felépülni.
a kiwik meg.... új kedvenc:) go go go!

wally's · http://allwhites.blog.hu 2010.06.17. 19:16:10

@korlat: Nem tudom miért, de kifejezetten idegesített ezen a meccsen. De más meccsen nem voltak ennyire gázak. Inkább az zavart, hogy szemernyi esélyt nem adott kiwi barátainknak, de életük legjobb eredményét érték el. Az megint más, hogy sokat bakiztak, de helytálltak és ez a lényeg. C'mon.
süti beállítások módosítása