Nem is kicsit várjuk azt a keddet! Készül a csapat és készülünk mi is. Csapatunkról és az ellenfélről kicsit később, előbb vizsgáljunk meg két másik fontos tényezőt.

Az első legyen a helyszín, a rustenburgi Royal Bafokeng Stadion. Maga a város egy négyszázezres város, nvének jelentése: a nyugalom városa. A Magaliesburg-hegység lábainál fekszik. Ami viszont némileg ellentmond a városnév jelentésének, az nem más, mint, hogy nem messze található Dél-Afrika Las Vegasa, Sun City.

A stadion 42.000 férőhelyes, hat mérkőzést rendeznek benne. Nevét a Bafokeng törzsről kapta, amely - egy a platinabányászattal összefüggő alku révén - az ország egyik leggazdagabb törzse.

A stadion 1999-ben húzták fel. Nem véletlen, hogy az itt játszó csapat neve a Platinum Stars. A környék az első számú platina-bányászati terület. Focin kívül rendznek itt atlétikai versenyeket is, és rögbi mérkőzéseket. Ez utóbbi mindenképpen jó elelnek tekinthetik a kiwik.

A másik fontos tényező a játékvezető. A mérkőzést a hazai színket képviselő Jerome Damon vezeti. A fokvárosi születésű spori 1972-ben született, 2000 óta nemzetközi játékvezető. Egy nem túl acélos Szváziföld-Botswana derbi volt első válogatott összecsapása. Azóta szidhatták már U17-es VB-n, Afrika-kupán és Olimpián is. 2006-ban negydik játékvezetőként a pálya széléről nézhette a meccseket.

Polgári foglalkozását tekintve tanár. Szabadidejében szeret sporteseményket nézni. Természetesen focit, valamint krikettet (abban mi a jó?) és rögbit. Ez viszont nem jelent rosszat ránk nézve, hiszen játékosink egy része e sportágon/ban nőtt fel!

Celestin Ntagungira (Ruanda) és Enock Molefe (Dél-Afrika) segítik majd a munkáját. Sok sikert hozzá!

2 komment

Címkék: új zéland damon vb2010 jerome rustenburg

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr672070778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Latz von W. 2010.06.14. 16:30:40

Jó a blog, srácok! Imádok mindent ami Óceánia, így a kiwi válogatottat is. :)

Hajrá Új-Zéland! ;D
süti beállítások módosítása