Játékosainkat ábécérendben bemutató sorozatunk középső részében  Elliot közlegénytől Nelsen kapitányig tekintjük át a Fehér Sereg katonáit.

Tovább után: Elliot, az öreg; Fallon, a hős; Killen, a kelta; Lochhead, a szikla; McGlinchey, a kreatív; Moss, az eltiltott és Nelsen, a vezér.

(Korábban: Bannatynetől Claphamig)

Simon Elliot

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1974. június 10. (Wellington)

 Jelenlegi klubja: klub nélkül

 Válogatottság (gólok): 62 (6)

Elliot a csapat korelnöke. Sokan még meg sem születtek, mikor elkezdte a labdát kergetni a Waterside Karoriban, öt éves korában. Jelenleg csapat nélkül tengeti életét a napfényes LA-ben. Többnyire MLS csapatokban játszott, de megfordult a Fullhamben is. Megjárta az olimpiát is. Pekingben túlkoros játékos volt. Az 'A' válogatottban Szingapúr ellen debütált 1995. február 21-én.

  Rory Fallon

 Poszt: csatár

 Születési idő (hely):1982. március 20. (Gisborne)

 Jelenlegi klubja: Plymouth Argyle (Anglia, Championship)

 Válogatottság (gólok): 7 (3)


A Bahrein elleni párharc egyik hőse. Az ő góljával nyerte meg Új-Zéland a második meccset 1-0-ra, ezzel kiharcolva a vébé részvételt.
Rory bár Új-Zélandon született, Angliában lett profi játékos. League One (angol harmadosztály) és League Two szezonok után 2006-ban került a Championshipben szereplő Plymouth Argyle csapatához, ahol Buzsáky Ákos és Tímár Krisztián csapattársa is volt. A 2009-2010-es szezonban 33 bajnokin 5 gólt rúgott.
Korosztályos válogatott is Anglia színeiben lett, játszott az U-17-ben és U-20-ban is, felnőtt behívót azonban az alsóbb osztályokból nem is remélhetett. Ricki Herbert, az AllWhites szövetségi kapitánya régóta tervezte, hogy meghívja az Új-Zéland válogatottjába, de a szigorú FIFA szabályok miatt (a korosztályos angol válogatottság okán) erre nem volt lehetőség. A szabályok azonban megváltoztak, és 2009 nyarán Fallon engedélyt kapott a váltásra. Első meccsét Jordánia ellen vívta, és rögtön góllal debütált. A mélyvíz azonban a Bahrein elleni párharc volt, ahol aztán beírta magát az AllWhites történelmébe. A vébén elsősorban tőle és Shane Smertztől várjuk a gólokat.

  Chris Killen

 Poszt: csatár

 Születési idő (hely):1981. október 8. (Wellington)

 Jelenlegi klubja: Middlesborough (Anglia, Championship)

 Válogatottság (gólok): 31 (11)

Killen Ryan Nelsen kapitány után a keret talán legmagasabban jegyzett tagja. Jelenleg a Middlesbrough csapatában szerepel, januári átigazolása óta 17 meccsen 3 gólt lőtt a Championshipben. Leginkább a skót Celtic-ből lehet ismerős, akikkel 2007-ben a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott.
Az AllWhites-ban 2000-ben mutatkozott be, három hónappal korábban, mint ahogy élete első felnőtt klubmeccsét játszotta volna. Játszott a pekingi olimpián túlkorosként, és a 2009-es Konföderációs Kupán is. Az olaszok leginkább tőle retteghetnek, hiszen tavaly júniusban két gólt rúgott az azzurriknak, a 4-3-as olasz győzelemmel végződött találkozón. A vébén a csapat egyik meghatározó tagja lehet, de a gólokat mi nem elsősorban tőle, hanem a Smeltz-Fallon duótól várjuk. BÁr nem bánnánk, ha Chris négy góllal cáfolna meg minket.

 

 Tony Lochhead

 Poszt: középpályás/védő

 Születési idő (hely): 1982. január 12. (Tauranga)

 Jelenlegi klubja: Wellington Phoenix

 Válogatottság (gólok): 30 (0)

Tony az USA-ban kezdte profi pályafutását: egyetemi csapatában rekordokat döntött a lejátszott mérkőzéseket tekintve, innen 2005-ben az MLS-es (ejtsd, mint MLSZ, de nem úgy működik...) New England Revolution draftolta. Másfél szezon alatt 16 meccsen lépett pályára, nem vált meghatározó játékossá. 2007-ben került a Wellington Phoenixhez, ahol alapember lett.
Az AllWhites-ban U-17-es és U-23-as fellépések után 2003-ban debütált. Az utóbbi években a csapat egyik alapembere. Bahrein ellen szélső védőként játszott, valószínűleg a 3-4-3-ban ő lesz Nelsen és Vicelich mellett a védekező trió harmadik tagja.

 Michael McGlinchey

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1987. január 7. (Wellington)

 Jelenlegi klubja: Central Coast Mariners

 Válogatottság (gólok): 5 (0)

 McGlinchey jelenleg a Fradi tulaj McCabe Mariners-ének játékosa, de az angol Motherwellt erősíti, mint kölcsönjátékos. Valószínű, jobban örültek volna neki a IX. kerületben, mint mondjuk Dohertynek. Ellenben onnan nehezebben válogatták volna be az All Whites-ba. McGlinchey egyike a honosított skótoknak. Játszott az U19-es és U20-as skót tizenegyben. Az új-zélandi válogatottban Jordánia ellen mutatkozott be, 2009. szeptember 9-én. Egykor a Celtic legfiatalabb élvonalbeli játékosa volt 15 évesen és 273 naposan. A híradások kiemelik a keretben kiemelekedő kreativitását, amit azonban általában csak a padról beállva mutathat meg.

 Glenn Moss

 Poszt: kapus

 Születési idő (hely):1983. január 19. (Hastings)

 Jelenlegi klubja: Melbourne Victory

 Válogatottság (gólok):15 (0)

Glen Moss az U-20 és U-23-as válogatottak után 2005 júniusában mutatkozott be a felnőtt válogatottban. Mark Paston mögött általában padozott, de egy 2006-os Brazília elleni barátságos meccsen így is le tudta tenni névjegyét: a Genfben rendezett mérkőzésen a meccs emberének válaszották, ami nemcsak egy 2 millió forint értékű Rolexet hozott a konyhára, hanem profi szerződést is a román Dinamo Bukarest csapatával. Ott aztán Moss is szembesült vele, hogy atz élet nem habostorta, az egész 2006-2007-es szezonban egyetlen bajnokin védett  csak.
Ezután hazatért az egyetlen új-zélandi profi csapathoz, a Wellington Phoenixhez, és stabil formát mutatva a válogatottban is előtérbe került. 2007-2009-ban ő volt az AllWhites első számú kapusa. Valószínűleg a vébén is ő védene, ha a legutolsó óceániai selejtezőn, egy tét nélküli, Fidzsi elleni találkozón Moss meg nem rohamozta volna a játékvezetőt. "Jutalma" négy meccses eltiltás, amiből eddig kettőt (Bahrein elleni pótselejtezőkön) töltött le. Az új-zélandi pletykák szerint az utolsó csoportmeccsen ő fog védeni. Kérdés, hogy lesz-e annak a találkozónak valódi tétje, és valóban szerepet kaphat-e a forrófejű portás.
 

 Ryan Nelsen (csapatkapitány)

 Poszt: védő

 Születési idő (hely):1977. október 18. (Christchurch)

 Jelenlegi klubja: Blackburn Rovers (Anglia)

 Válogatottság (gólok): 40 (6)

Kapitányunk nem ma kezdte. Ha nem az All Whites kapitányi karszalagját viseli, akkor a Blackburnét. Igazi vezéregyéniség tehát a védelem oszlopa. 189 cm magas, de annyira nem emelkedik ki a védelemből, hiszen a válogatott úgy általában magas. (Bahrein ellen a pótselejtezőn 186 cm volt az átlag.) Nelsen nemzetközi karrierjét sokáig az MLS-ben egyengette. A DC United csapatából All-Star jelöltségig jutott. A válogatottban 1999. június 19-én Lengyelország ellen mutatkozott be.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: keret új zéland játékosok moss elliot fallon mulligan allwhites nelsen killen lochhead mcglinchey

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr242044130

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Labdarúgó világbajnokság (aka Foci VB) 2010.06.11. 16:17:53

A labdarúgás a földgolyóbis legnépszerűbb játéka, amit annak köszönhet, hogy csak bogyó kell hozzá - amiről jól tudjuk miképp készül -, meg egy placc, ahol rúgni lehet. Erre utal az elnevezése is, bár amerikaiul soccernek hívják, am...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása