Folytatjuk a Rettegett Armada bemutatását: Paston, a kapus; Reid,a dán; Sigmund,  a  megbízható; Smeltz, a gólzsák; Smith, az új fiú; Vicelich, a rekorder; Wood, a zöldfülű.

Korábban:
Bennatynetól Claphamig
Elliottól Nelsenig

 

  Mark Paston

 Poszt: kapus

 Születési idő, hely:  1976. 12. 13. Hastings

 Jelenlegi klubja: Wellington Phoenix

 Válogatottság (gólok): 22 (0)

Paston 1997-ben debütált a válogatottban, de helye csak 2006-2007-ben volt stabil a kapuban. Moss eltiltása miatt a Bahrein elleni pótselejtezőkön Paston védett, hibátlanul.  A visszavágón tizenegyest fogott, őt választották a meccs emberének. Paston minden bizonnyal két meccset kap ezen a vébén, a harmadikon valószínűleg az eltiltását akkorra letöltő Moss védi a kiwik kapuját.

 Winston Reid

 Poszt: Védő

 Születési idő: 1988. 07. 03.

 Jelenlegi klubja: FC Midtjylland (Dánia)

 Válogatottság (gólok): 2 (0)

A mi Winstonunk 10 éves korában Dániába költözött, ahol sikeres korosztályos karriert futott be. Volt dán U-19-es és U-21-es válogatott, jelenleg a dán első osztályú FC Midtjylland játékosa. Kiwi gyökereit valamikor a Bahrein elleni diadal után kezdte újra felfedezni. Az All Whites mezét először egy hete, Ausztrália ellen öltötte magára.
 

 Ben Sigmund

 Poszt: Védő

 Születési idő, hely: 1981. 02. 03. (Blenheim)

 Jelenlegi klubja: Wellington Phoenix

 Válogatottság (gólok): 14 (1)

Zsigmond Benjámin, az új-zélandi mércével átlagos testalkatú középhátvéd (187cm/88kg) megjárta az U-17-es és U-20-as válogatottakat is, mielőtt 2000-ben Omán ellen bemutatkozott volna az All Whites-ban. A selejtezők során a csapat alapembere volt, egyetlen gólját Új-Kaledónia ellen szerezte. Ben a csapat egyik csapatkapitány helyettese.
 

 

 Shane Smeltz

 Poszt: Csatár

 Születési idő: 1981. 09. 29.

 Jelenlegi klubja: Gold Coast United (Ausztrál A-liga)

 Válogatottság (gólok): 29 (16)

A gólzsák. Két nagyon erős wellingtoni szezon után (39 meccs 21 gól) 2009-ben szerződött az ausztrál Gold Coast Unitedhez. Egy barátságos találkozón 9 (!!!) góllal debütált. Első bajnokiján is betalált, a másodikon pedig 4-szer köszönt be. A szezonban 26 meccsen 19 gólt lőtt, természetesen gólkirály lett. Ugyanebben a bajnokságban az ex-liverpooli Robbie Fowler 9-ig jutott.
A válogatottban 2003 óta 29 meccsen 16-ot termelt, legutóbb a szerbeknek lőtt győztes gólt. Az All Whites taktikája rá épül: bikázzuk fel neki, majd megoldja. Reszkess Cannavaro! Tippünk: a vébé után Shine-ra fogják átkeresztelni.
 

Tommy Smith

Poszt: védő

Születési idő: 1990.03.31.

Jelenlegi klubja: Ipswich Town

Válogatottság (gólok): 2 (0)

Teljes nevén Thomas Jefferson Smith az angliai Macclesfieldben született, de ifjúsága egy részét Új-Zélandon töltötte szüleivel. Ekkor kapta a jelenleg világbajnoki részvételt érő második állampolgárságát. Még mindig bokorugró kisgyerek volt, mikor hazatért. Az Ipswich Town akadémiájáról tagja lett az U-17-es és U-18-as angol válogatottnak. Másokhoz hasonlóan a Bahrein elleni diadal után találta meg az alsó fiókban új-zélandi útlevelét, Ricki Herbert kapitány pedig megadta neki a lehetőséget. Először Mexikó ellen játszott a Fehér Seregben, idén márciusban.

Ivan Vicelich

Poszt: védő

Születési idő: 1976.09.30

Jelenlegi klubja: Auckland City

Válogatottság (gólok): 66 (6)

A horvát származású Vicelich (vájszelics) az új-zélandi válogatottsági rekorder. Végigjárta az U-17-es, U-20-as és U-23-as válogatottakat, mielőtt 1995-ben bemutatkozott volna az All Whitesban. Évekig játszott a holland első osztályú Rodában, ahol Bodor Boldizsár és Bodnár László csapattársa volt. Egyszer már visszavonult a válogatottból, de a 2009-es Konföderációs Kupára visszatért, hogy pótolja az akkor sérült Nelsent. A Bahrein elleni meccseken a védelem oszlopa volt.

Chris Wood

Poszt: csatár

Születési idő: 1991.12.07.

Jelenlegi klubja: West Bromwich Albion

Válogatottság (gólok): 8 (0)

Az 1991-ben született, 191 cm magas és 91 kilós csatár az ötödik új-zélandi a világtörténelemben, aki az angol Premiershipben játszott. 2008-ban a West Bromwich Albion igazolta le, ahol alapember nem lett, de azóta is rendszeresen játszik. Igazi erőcsatár: sok munka, kevés gól jellemzi a teljesítményét. Az új-zélandi válogatottban pont egy éve mutatkozott be, azóta 8 meccsen játszott, mindegyiken vagy le, vagy becserélték. Legemlékezetesebb megmozdulása a Bahrein elleni első (0-0) meccsen rúgott, les miatt érvénytelenített gólja.


Szólj hozzá!

Címkék: herbert smith új zéland játékosok wood reid sigmund smeltz paston vicelich ricki

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr392052338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása