Már eddig is sok hasznos infót megosztottunk veletek. Most viszont az elkövetkezendő mérkőzések előtt, a legfontosabb dologról lenne itt szó. A végleges keretet ismeritek. De kik is ezek a játékosok a föld másik feléről, ahol most éppen tél van. Az elkövetkezendő napokban bemutatjuk az Új-Zélandi keretet. Sztároktól nem hemzseg a csapat, nézzük őket ezért ábécé sorrendben.

James Bannatyne

 Poszt: kapus

 Születési idő (hely):1975. június 30. (Wellington)

 Jelenlegi klubja:Team Wellington

 Válogatottság (gólok):3 (0)

 James 12 éves koráig rögbizett, ekkor váltott át a futballra. Pályafutását a Petone Fc-nél kezdte. Kapusként 3 gólt szerzett a klubcsapataiban, a válogatottban 2001. június 8.-án debütált egy Cokk-szigeteki győztes mérkőzésen, a híres Bahrain elleni wellingtoni visszavágón a kispadról nézte Mark Paston remek szereplését. A válogatott harmadik számú kapusa. Valószínű csak sérülés esetén fog védeni, de biztos nagy kaland neki, hogy ott lehet most. Most biztos szabit kellett kivennie, mert főállásban egy sportruházati cégnél ügyfélreferens.


 Andy Barron

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1980. december 24. (Wellington)

 Jelenlegi klubja: Team Wellington

 Válogatottság (gólok):11 (1)         

 

 7 éves kora óta futballozik, nagyrészt új-zélandi klubokban, de játszott az USA-ban és Írországban is. A válogatottban 2006. február 23.-án mutatkozott be Malajzia ellen, ekkor szerezte egyetlen találatát. Végig pályán volt a 2007-es csúfos 5:0-ás vereséggel végződő Venezuela elleni mérkőzésen, a Wales ellen csereként váltotta Jeremy Christie-t. A dél-afrikai tornán bízik a sok játéklehetőségben, egyben bizonyítani is szeretne.


 

Leo Bertos

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1981. december 20. (Wellington

 Jelenlegi klubja: Wellington Phoenix

 Válogatottság (gólok):34 (0)           

 

 Első profi csapata az angliai Barnsley,de karrierje során több angol klub játékosa is volt, többek között játszott a York City, a Chester City színeiben is. A válogatottban 2003-ban Irán ellen mutatkozott be. Jelenlegi klubjában a 2008/2009-es szezonban az Év játékosának választották. Büszkeséggel tölti el, hogy játszhat a válogatottban, hiszen ezzel gyermekkori álma vált valóra.


 

Andy Boyens

 Poszt: védő

 Születési idő (hely):1983. szeptember 19. (Dunedin)

 Jelenlegi klubja: New York Red Bulls

 Válogatottság (gólok):15 (0)

 

 2006-ban már ott volt Malájziában a válogatottal, de nem játszott még. Először egy nem hivatalos mérkőzésen lépett pályára csereként a Sevilla elleni 5-1-es vereség alkalmával. A hivatalos bemutatkozására sem kellett sokat várni, 2007-ben a Wales elleni döntetlenből kivette a részét. A Konföderációs kupán is részt vett, most sem marad otthon. Klubcsapatával 2008-ban megnyerte a nyugati főcsoport bajnokságát.


 

  Jeremy Brockie

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1987. október 7. (Dunedin)

 Jelenlegi klubja: Newcastle Jets (Ausztrália)

 Válogatottság (gólok):16 (0)

 

 Az ausztál A-ligában játszott eddig is, de 2010. március 30.-án írt alá 2 éves sserződést a jelenlegi klubjához. Támadó középpályás, aki csatárként is bevethető. Tagja volt az U20-as és az U23-as válogatottnak is, 26 mérkőzésen 11-szer volt eredményes. A felnőttek között 2006. február 19-én mutatkozott be, Malájzia ellen. A tiniválogatottban jobban megy neki a góllövés, mint klubcsapataiban. Reméljük ezt a formáját átmenti a felnőttekhez és a vébére is.


 

Tim Brown

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1981. március 6. (Congleton, England)

 Jelenlegi klubja:Wellington Phoenix

 Válogatottság (gólok): 25 (0)

 

 Kezdjük azzal, hogy nem biztos még a játéka, bár állítólag gyorsan gyógyul. A VB-re való felkészülési sorozat egyik állomása ként játszott a csapat Ausztráliával, na azon a meccsen felkarcsont-törést szenvedett. Több helyen is összecsavarozták, jelenleg is folyik a rehabilitációs kezelése. Nagy teherbírású játékos, aki a védekezésben is nagyon hasznos lehet. Nelsen hiányában többször volt csk is, most jelenleg helyettes. Ez a becenév ráragadt a jelenlegi csapatánál is, ahol szintén Herbert az edzője. Nem _j-Zélandon született, de már U20-as és U23-as válogatott is volt, mielőtt debütált volna 2004. május 31.-én a Salamon szigetek ellen. A fehérek ott (is) győztek.


 

Jeremy Christie

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1983. május 22. (Whangarei)

 Jelenlegi klubja: FC Tampa Bay Rowdies (USA)

 Válogatottság (gólok):22 (1)

 

 3 évig Angliában légióskodott, de nem kapott elég játéklehetőséget, így hazatért. Több ausztrál és hazai klub mezét is magára öltötte, mielőtt idén elszerződött Amerikába. Védekező és labdaszerző középpályásként is megállja a helyét. Szinte minden korosztályban volt válogatott játékos, ott volt '99-ben a hazai rendezésű U17-es vébén, játszott Lengyelország,Uruguay és az USA fiataljai ellen. U20-as és U23-as válogatottság után bemutatkozott a nagyok között is 2005. június 9.-én, egy Ausztrália elleni rangadón, sajnos az örök rivális ekkor győzött. Egyetlen találatát Új-Kaledónia ellen szerezte.


 

Aaron Clapham

 Poszt: középpályás

 Születési idő (hely):1987. január 15. (Christchurch)

 Jelenlegi klubja: Canterbury United

 Válogatottság (gólok):1 (0)

 

 A felnőtt válogatottban még nem lépett pályára, de U20-as válogatottként már játszott 6 mérkőzést, klubcsapatával a nyolccsapatos Új-Zélandi bajnokság 4. helyén végzett az idei szezonban. 2007-ben ott volt Kanadában az U20-as világbajnokságon, sajnos a csoportkörön túl nem jutottak. Reméljük ő lesz a VB egyik felfedezettje.

4 komment

Címkék: új zéland brown christie vb2010 james bannatyne andy barron brockie clapham boyens bertos

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr222048654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2010.06.08. 22:26:36

A leggyengébb csapat.

pyrogate · http://laalbirroja.blog.hu/ 2010.06.08. 23:57:39

sok sikert. Bár inkább szerencsére lesz szükségetek:)

FlyingKiwi 2010.06.09. 10:24:07

@jet set: Görögország 2004 megvan?
@Csehszlovák Kém: Majd meglátjuk. Nem láttatok ti még ilyen bunker-focit.
@pyrogate: Aaaaaz biztos.
süti beállítások módosítása