Tegnap este mariborban tovább növeltük a szlovének önbizalmát folytattuk a felkészülési sorozatot. Csak nehogy elbízzák magukat. Aki nem látta a meccset, az persze azt mondhatja, érvényesült a papírforma. Végülis 53 hely különbség a FIFA világranglistán, elég indok a vereségre. Na, de nem kesergünk, készülünk a VB-re.


Nézzük a meccset:

A tegnapi csapat: 1-Mark PASTON (GK), 3-Tony LOCHHEAD, 4-Winston REID, 6-Ryan NELSEN (csk), 7 Simon ELLIOTT, 9-Shane SMELTZ, 11-Leo BERTOS, 14-Rory FALLON, 19-Tommy SMITH, 20-Chris WOOD (22-Jeremy BROCKIE 46), 21-Jeremy CHRISTIE.
Nem játszott: 2-Ben SIGMUND, 5-Ivan VICELEICH, 12-Glen MOSS (kapus), 13-Andy BARRON, 15-Michael MCGLINCHEY, 16-Aaron CLAPHAM, 17-David MULLIGAN, 18-Andrew BOYENS, 23-James BANNATYNE (kapus).

Most hirtelen All Blacks lettünk, az egyébként harcias feketében nyomjuk. A szlovének meze meg nagyon fura.
 

 

 

Itt is a megszokott 3-4-3-as felállásban léptünk pályára. Rögtön az első percben majdnem belenéztünk harci f@szba. Belehúzott mindkét csapat. Az 5. percben szabadrúgást kaptak a szlovének elég jó helyről, Novakovics be is vágta. 1-0 Már a 11. percben cserélnie kellett az ellennek, sérülés miatt. Reméljük semmi komoly. A 17. percben egy beadásból majdnem bent volt nekünk is. A 19. percben már a második szögletet rúgtuk, de nem sikerült jól, kifejelték, gyorsan újra előre, kis kavarodás után Rory Fallon egyenlített. 1-1 A szlovének továbbra sem hagyták lankadni a figyelmünket.

Keményen védekeztünk, amikor kellett visszaértünk, viszont Paston a kapuban bizonytalannak tűnt, vagy őt is a labda tréfálta meg. Ried kapott egy sárgát a 29. percben. A hullámosok meg egy újabb szabadot, mi meg ismét egy gólt. 2-1 Hőst csináltunk Novakovicsból.A 35. percben viszont hatalmasat védett Paston. A szlovéneknek gyakorlnia kell a les-taktikájukat, nekünk meg a sorfalállítást. Centikkel a kapu mellé ment Smeltz lövése, az eredmény nem változott. A fiatal Wood majdnem egyenlített, de nem volt elég szerencsés. A játék most a mi oldalunkon folyt, egy kicsit meg is zavarodtunk. Reid majdnem kapott egy sárgát. Mi meg egy potyagólt, Paston kiejtette a labdát a kezéből és Kirm nem hibázott. Mindez két perccel a félidő vége előtt. 3:1
1 perc hosszabbítás után lefújta a bíró az első félidőt.

A második félidőben Aaron Clapham is pályára lépett (legalábbis a meze, mert az új-zélandi sajtó Jeremie Brockie-t látta fent), Wood-ot váltotta. Az is igaz, hogy először Jeremy  ment fel a pályára, de őt nem is nevezték. Valami zavar támadhatott az univerzumban. Pastonnak sokat kell még javulnia, mert harmadszorra bakizott, de ebből nem lett gól. Nelsen hátán meg nem volt szám, ezért lezavarták új mezért. 2 csatárral folytatjuk.

Volt még helyzetünk, de Smeltz-nek nem volt szerencséje. Szinte ziccerük volt a szlovéneknek, szöglet lett belőle. A 63. percben közvetett szabadrúgásból hibázott Reid. A második félidő elég szaggatott játékot hozott, sok hibával játszottak a tökfehérek. Fallon fölé lőtt, de rögbiben még jó lett volna, szóval jár neki egy rántott kiwi.  Rory Fallon megint dumált, aztán lesre futott. A második félidő sem izgalmas, sem jó nem volt.
 

Pár megjegyzés a meccsen nyújtott teljesítményről:

  • Paston: Valószínű nem ő fog védeni az első meccsen, de figyelnie kell, töbször kicsúszott a kezéből a laszti. Gyakoroljon sokat a Jabulani-val.
  • Lochhead: Hozta amit tud, reméljük csak jobb lesz.
  • Reid: Na neki vigyáznia kell, nem biztos, hogy egy világversenyen ilyen elnézőek lesznek vele a bírók. Egy kiállítás pedig könnyen kilátástalan helyzetbe sodorhatja a válogatottat.
  • Nelsen: A csapat lelke és motorja, több indítása is jónak tűnt, de a többiek nem tudtak vele mit kezdeni. Látszik, hogy ő a legmagasabban jegyzett új-zélandi játékos.
  • Elliott: Harcos öreg róka, de azért gyakorolja még a szabadrúgást.
  • Smeltz: Nem sikerült továbbvinnie a rekordot, nem rúgott gólt, néha ő is bizonytalankodott.
  • Bertos: Együttélt a játékkal, de párszor azért eladta ő is a labdát.
  • Fallon: Nem kéne annyit dumálnia.
  • Smith,Wood,Christie: Ha egy kicsit pontosabbak, szebb lehetett volna a vége.
  • Clapham/Brockie: Akárki is játszott a mezében, jól cselez. De még van 10 napja, hogy ne csak megtartsa a labdát, hanem kezdjen is vele valamit.

Összefoglaló a mérkőzésről:

A mérkőzés után nem sokkal el is indultunk Dél-Afrikába. Ott nyomunk még egy edzőmeccset Chilével. Mindent egybevetve a csapatunk elérte, amit akart. Megmérkőztünk nálunk magasabban jegyzett csapatokkal, mindig rúgtunk gólt. Csak valamikor kevés volt, a szlovák meccsig sokat gyakorolunk, elővesszük a rejtett tartalékokat és csodát teszünk. Ja, és gyakoroljuk a rögzített helyzeteket, a sorfalállítást, és még keményebben fogunk védekezni.

C'mon All Whites, Hajrá Új-Zéland!

Szólj hozzá!

Címkék: foci szlovénia új zéland vb 2010 maribor fallon smeltz all whites nelsen

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr982058200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása