Készülünk számotokra az utazó keret bemutatásával, hamarosan érkezik is. Addig is tekintsük át Új-Zélandi nemzetközi szereplésének pár érdekes momentumát, sok videóval.

Egyre népszerűbb a foci

 Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy nem a labdarúgás az első számú csapatsport a szigeteken. A rugby és a krikett mellett kissé háttérbe szorult a soccer, de most már az egyik legnépszerűbb sportág minden korosztályban, sőt a női válogatott is képviselteti magát nemzetközi szinten több korosztályban is.

Hatalmas különbségek vannak

  Ami a játékosállományt illeti. Most csak az all whites-sal, szóval a felnőtt férfi válogatottal foglalkozunk. A transfermarkt.de szerint a teljes keret értéke 13.475.000 euró és a FIFA világranglista 78. helyén tanyázik. Összehasonlításképp, ugyanezen oldal szerint az olasz keret (5.) 355 millió, a szlovákok (34.) közel 88 milliót érnek, míg Paraguay (31.) kerete kicsit kevesebbet, 80 millát kóstál. Ez nem az utazó keretek értéke, hanem a jelenleg aktív válogatott játékosoké. A különbség jól látszik, de ha így állnánk hozzá, fel sem kéne szállni a repülőre. A szerbeket már letudtuk barátságosan és kellő alázattal, így készülünk a szlovének ellen is pénteken.

Célünk, hogy túljussunk a csoportkörön. Elsőre nem sikerült.

1982 Spanyolország

A keret tagjai: Glenn Dods, Billy McClure, Brian Turner, Sam Malcolmson, Peter Simonsen, Dave Bright, John Adshead (edző), Keith Mackay, Grant Turner, Richard Wilson, Frank van Hattum, Ricki Herbert, John Hill, Kevin Fallon (segédedző); Duncan Cole, Allan Boath, Steve Sumner (kapitány), Bobby Almond, Adrian Elrick, Steve Wooddin; (felső kis képen): Barry Pickering , Wynton Rufer.

 Így jutottunk ki a vébére.

És akkor is volt dalunk.

Első mérkőzésünk napra pontosan 28 évvel a mostani kezdésünk előtt volt. Ki is tömtek minket a Skótok 5:2-re.

Majd jöttek a szovjetek, és még egy zakó (3:0).

Végül Zicóék küldtek haza minket egy sima 4:0-val.

 

2009 Konföderációs Kupa

    Az ausztrálok megtették nekünk azt a szivességet, hogy arrébb mentek egy ajtóval az ázsiai föderációba, így Óceániában szinte verhetetlenek vagyunk. Tavaly is ott voltunk a Konföderációs Kupán, nem is először. Torreséktől kaptunk egy ötöst, a házigazdáktól egy kettest, Irakkal meg kiegyeztünk döntetlenben. Ha valaki emlékszik rá, ott voltak az olaszok is. Ők is kiestek, bár semmi közünk nem volt hozzá. De előtte volt egy felkészülési mérkőzésünk. Maradjunk annyiban, hogy nem sok választotta el őket az égéstől.

 Ja, jártunk Magyarországon is még 2006-ban, Szabics és Huszti góljaira nem volt válaszunk, ellenben nagy elégtétel, hogy mi ott vagyunk Dél-Afrikában. De az Új-Zélandi-magyar barátság örök marad.

És hogyan jutottunk ki Dél-Afrikába? Hát így.

2010 Dél-Afrika

  Ég bennünk a bizonyítási vágy, meg akarjuk mutatni, hogy nem csak Fiji-t tudjuk legyőzni. És nem utolsó sorban, óriási dolog 28 év után ismét a legjobbak között szerepelni. Addig is készülünk. Keretünk már csak akkor változik, ha lesérül valaki.

Tervezzük, hogy bemutatunk nektek párat a nagy elődök közül is, Wynton Rufer már úton van. Kommentekben írjátok meg kire vagytok kiváncsiak. Kedves magyar barátaink, szurkoljatok értünk. Hajrá Kiwik!

1 komment

Címkék: foci magyarország spanyolország 1982 szlovákia szlovénia irak skócia szerbia bahrain új zéland szovjetunió dél afrika brazilia fifa vb 2010 paraguay

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr412051694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montipájton 2010.06.04. 22:07:45

Én szurkolok kicsit. Bár olyan malac gólokat, amiket 82-ben a skótok összehoztak nektek, nem lesz könnyű kiimádkozni. Talán egy azért összejön.
süti beállítások módosítása