Persze tutira meghülyültem, mert már megy egy jóideje, de lássuk be, a közvetlen veszéllyel fenygető meccsek most jönnek. Legyen az a kiesés vagy a továbbjutás veszélye. Ez történt az első két fordulóban.

Az A jelű négyesben lenne meglepetés, ha úgy gondolnánk, hogy Franciaország valós reményekkel érkezett a vébére, de mivel szerény véleményem szerint egy pillanatig sem lehettek nagyravágyó terveik, egyetlen kérdés maradt csak, hogy Mexikó és Uruguay gondosan őrzi-e az ellenfél kapuját, hogy a csigazabálók és a házigazdák kéz a kézben mehessenek haza (maradhassanak otthon). Kassai sporttárs testközelből figyelheti majd meg ezt. Nem úgy Anelka, aki inkább elhagyta a süllyedő hajót. Igaz, a maradók sem nagyon törték össze magukat az edzésen. 

Afrikai ország a B csoportba is jutott. Nigéria ugyanúgy tök utolsóként várja a záró csoportkört, mint Dél-Afrika, csak ők még pontot sem szereztek. Bár matematikailag még mindketten továbbjuthatnak. Sőt, mivel Argentína azon kevés nagycsapatok közé tartozik, akik elfogadhatóan (jól?) teljesítenek, egyetlen Dél-Korea feletti győzelemmel simán a 16 közé juthatnak a szuper ígülök.

Szlovénia nem kis meglepetésre vezeti a C ronaldót csoportot. És mindössze a végső esélyesként is emlegetett Angliát kell bedarálniuk, hogy ez így is maradjon, a sportág feltalálói pedig hazautazhassanak. Ez esetben az USA vagy Algéria juthatna még tovább. Egyikük sem nagyon érdemli meg ugyan, de valakinek tovább kell menni. Persze ha Green portás nem ügyetlenkedik az amcsik ellen, akkor most más lenne a helyzet, de megtette...

A D csoport úgy kezdődött, hogy Németország meggyőző játékkal leigázta a kengurukat (azóta is sajnáljuk északi szomszédunkat), majd a harmatgyenge szerbek bohócot csináltak belőlük. Így még itt is lőfordulhat minden és mindennek az ellnkezője. Mindenestre Ghana komoly esélykkel pályázik az egytlen afrikai továbbjutó helyre.

Hollandia is hozza a papírformát, legalábbis az eredményeket tekintve. Vezetik is az E négyest. Igaz még senkit nem tömtek ki úgy, mint minket, de talán ezért nem vagyunk mi ott. Az ide rendelt fekte ország Kamerun, aki nem lóg ki a sorból, pont nélkül csoportutolsó. Felmerül a kérdés, miért volt ennyire fontos Afrikába vinni a VB-t! Csütörtök este viszont egy remek Japán-Dánia összcsapással dőlhet el a második továbbjutó személye.

És a kedvencünk, az F csoport! Paraguay vezet, aki az utolsó kőrben a csoportlsőségről is döntő meccset vív velünk Kiwikkel. Figylembe véve, hogy mennyire leírtak bennünket, ez több, mint szép teljesítmény. Persze kellett, hogy az azurri a mi várakozásunkat is alulmúlja, valamint, hogy Szlovákia is csak szájkaratéban tudjon nagyot alkotni. Mindenesetre, akár egy döntetlennek is továbbléphetünk, bár ez roppant érdekes továbbjutást eredményzne. Éppen ezért nem is számolgatunk.

A halálcsoportként is emlegetett G legfeljebb azért érdemli ki a jelzőt, mert az Elefántok majdnem agyonrugdostak pár brazilt. Gyanús, hogy a két portugál ajkú 11 lép majd tovább. És bár Portugália szép hetest gurított a népi Koreának, nem biztos, hogy ez nem tette őket jóllakottá. Zárásnak viszont Brazil-Portugál csúcsderbi lesz. Esetleg uncsi iksz.

Pedig a csoportmásodik a H kvartett elsőjével játszik. Papírforma alapján ez Spanyolország, de Chile eddig meggyőzőbb, és a mindenkit szétvédekző Svájc is okozhat meglpetést, mert ha leigázza a nullapontos Hondurast, még bármi lehet!

A vébé ismét elkezdődik!

4 komment

Címkék: új zéland vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://allwhites.blog.hu/api/trackback/id/tr112100125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlyingKiwi 2010.06.22. 11:21:19

Én személy szerint nem várom, hogy Mex és Uru ikszeljen. Kurvára nem mindegy, hogy a 16 között Argentína vagy Nigéria/Dél-Korea az ellen. Így is mindkettő továbbmegy, mert a franciák egy gyenge 1 gólos győzlemmel néznek ki a gödörből.
A B-ben Nigéria-Dél-Korea gyilkos meccs lesz.
C:USA jó. Anglia beszenvedi magát.
D: Ez kemény lesz, megérzésem: Ghána, Szerbia
E: Holland, Dán
F: Fáj ezt kimondani, de PAraguay, Olaszo, de jót röhögnék két 1-1-en és sorsoláson.
G: Ez sima, de a nagyok meccse főleg portugál oldalról presztízs lesz.
H: Nagyon meleg lesz a spanyoloknak, ha nem nyernek kiesnek. Ha nyernek, Chile esik ki. (Svájc persze nyer...)

korlat 2010.06.22. 12:21:51

@FlyingKiwi: H: svájc kikap 2 góllal és Chile megveri 1:0-ra a spanyolokat:)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.06.22. 13:48:56

"Németország meggyőző játékkal leigázta a kengurukat (azóta is sajnáljuk északi szomszédunkat)"
&
"Igaz még senkit nem tömtek ki úgy, mint minket, de talán ezért nem vagyunk mi ott."

Enyhe identitászavar? ;)
süti beállítások módosítása